PDF til print Find kalender

Projektorienteret praktikforløb (15 ECTS)

Titel
Projektorienteret praktikforløb (15 ECTS)
Oversat titel

Project-oriented internship

Semester
E2023
Kandidatuddannelse i
By og Plan
Aktivitetstype

Valgfrit

Undervisningssprog
Dansk
Studieordning

Læs mere om uddannelsen og find din studieordning på ruc.dk

TILMELDING OG STUDIEADMINISTRATIV DATA
Tilmelding

Du kan læse mere om, hvordan du melder dig til projektorienteret praktikforløb på intra

Deltagerantal
ECTS
15
Aktivitetsansvarlig
Kristian Nagel Delica (kdelica@ruc.dk)
Studieleder
Kristian Nagel Delica (kdelica@ruc.dk)
Undervisere
Studieadministration
IMT Tilmelding & Eksamen (imt-eksamen@ruc.dk)
Aktivitetsnummer
U60290
FAGLIGT INDHOLD
Overordnet formål

Gennem praktikforløbet tilegner de studerende sig begreber og metoder til at beskrive, forstå, analysere, vurdere relevante problemstillinger inden for byudvikling og planlægning i praksis.

Uddybende beskrivelse

Formålet med et projektorienteret praktikforløb er, at den studerende opnår praksiskendskab inden for fagligt relevante områder, som beriger og udfordrer den teoretiske og metodiske viden, færdigheder og kompetence opbygget af den studerende under uddannelsen. Projektorienteret praktik understøtter faglig specialisering, styrker de studerendes kompetencer i at indgå og engagere sig i forskellige typer af akademisk praksis, og til kritisk at reflektere over og videreudvikle denne praksis. Praktikstedet og de opgaver som skal løses, skal afspejle det arbejdsmarked og de arbejdsfunktioner, som der uddannelses til.

Den studerende er selv ansvarlig for at skaffe et praktiksted og den praktiske afvikling af praktikforløbet, herunder sikre at arbejdsopgaver hos såvel praktikstedet samt forpligtigelser over for universitetet gennemføres.

Ved praktikperiodens start indgås en kontrakt mellem praktikstedet og praktikanten om hvordan praktikopholdet skal forløbe, hvilke arbejdsopgaver praktikanten skal varetage og hvordan praktikværten understøtter praktikantens arbejde. Kontrakten udearbejdes via skabelonen fra den centrale praktikordning og relevansen af praktikken for uddannelsen godkendes af studienævnet. Praktikopholdet skal derfor forhåndsgodkendes af studienævnet; ansøgning foregår via RUC's centrale praktikordning.

Praktikforløbets indhold bestemmes i meget vid udstrækning af den studerendes valg af praktiksted og efterfølgende valg af problemstilling for udarbejdelse af praktikprojektet.

I praktikprojektet arbejder den studerende med relevante planfaglige problemstillinger i praksis. Med udgangspunkt i praktikstedets arbejdsopgaver og organisering belyser den studerende i praktikrapporten en selvvalgt problemstilling inden for den ramme. Der reflekteres tillige over de planfaglige processer, som praktikopholdet har givet indsigt i. Den studerende giver i praktikrapporten et bud på, hvorledes der - i relation til det valgte emne - kan foregå en vidensdeling med interessenter inden for planfeltet. 

Pensum

Projektets problemformulering er styrende for valg af relevant litteratur. Projektrapporten forventes at inddrage og diskutere relevant litteratur inden for det specifikke faglige felt problemformuleringen adresserer.

Tilrettelæggelse og indsats

Studieindsats:

405 timer

Overslag over fordelingen af timer på aktiviteter: Selvstændigt arbejde: arbejde på praktikstedet (300 timer), projektarbejde (80 timer), vejledning incl. forberedelse (15 timer), eksamen incl forberedelse (10 timer).

Læringsaktiviteter:

  • Projektarbejde
  • Vejledning
  • Arbejde på praktikstedet
Udbudsformat 
Undervisningsevaluering

Evaluering sker løbende mundtligt samt ved forløbets afslutning, hvor forløbet evalueres i en dialog mellem studerende og underviser

Skriftlige evalueringer går til underviser(e), studieleder og studienævn med henblik på kvalitetsudvikling af uddannelsen.

Program
BEDØMMELSE
Læringsmål 

  • tilrettelægge og gennemføre analyser af konkrete praktiske problemstillinger ved hjælp af fagets teorier, begreber og metoder

  • vurdere og anvende relevante kilder og litteratur til løsning af konkrete problemstillinger

  • formidle viden, planlægge og indgå i dialog med såvel eksperter som samfundsaktører omkring udførelse af konkrete opgaver med inddragelse af fagområdets teorier, begreber og metoder

  • udarbejde løsningsstrategier med udgangspunkt i kritisk anvendelse af byudviklings- og planlægningsfunderede teorier og metoder.

  • selvstændigt give og modtage feedback om faglige tekster af egen og fagfællers produktion

Prøveform
Projektorienteret praktikforløb med mundtlig prøve

Det skriftlige produkt skal være på 40.800-52.800 tegn inkl. mellemrum.
Omfangskravene er inklusive eventuel forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusive eventuelle bilag.

Eksaminationstid inkl. votering: 30 minutter.

Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af det skriftlige produkt og den mundtlige præstation.
Stave- og formuleringsevnen i praktikprojektrapporten indgår i bedømmelsen.



Tilladte hjælpemidler ved prøven: alle.

Bedømmelse: 7-trinsskala
Censur: intern medbedømmer
Omprøveform
Samme som ordinær eksamen / same form as ordinary exam
Prøveform ved særlige tilfælde
Prøveform og bedømmelses-kriterier (udmøntet)

Der vil i bedømmelsen af rapporten blive lagt vægt på i hvor høj grad fagets begreber og metoder er anvendt til at undersøge planlægnings-problemstillinger i praksis, ligesom der vil blive lagt vægt på den studerendes evne til at reflektere over, på hvilke måder praktikforløbet bidrager til indsigt i, hvorledes planprocesser kan designes og styres.

Der vil i bedømmelsen af den studerendes præstation blive lagt vægt på i hvor høj grad og på hvilken måde opgavevaretagelsen på praktikstedet relateres til fagfeltets forståelser af planlægning i praksis.

Der vil i bedømmelsen blive lagt vægt på hvorvidt den studerendes afrapportering af praktikforløbet afspejler evnen til at reflektere over fordele og ulemper ved forskellige løsninger af byudviklings- eller planlægningsmæssige udfordringer.

Der vil i bedømmelsen blive lagt vægt på hvorvidt projekt/praktik-rapporten opfylder studieordningens formelle krav.

Eksamenskode(r)
Eksamenskode(r) : U60290
Sidst ændret 20/03/2023

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Onsdag 10-01-2024 10:00 - 10-01-2024 10:00 i uge 02
Projektorienteret praktikforløb - Projektaflevering (B&P)

Mandag 15-01-2024 08:15 - Onsdag 31-01-2024 18:00 i uge 03 til uge 05
Projektorienteret praktikforløb - Mundtlig eksamensperiode (B&P)

Torsdag 01-02-2024 08:15 - Torsdag 29-02-2024 18:00 i uge 05 til uge 09
Projektorienteret praktikforløb - Mundtlig reeksamensperiode (B&P)