PDF til print    Find kalender

Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (Politik og Sundhedsfremme)

Semester
E2021
Uddannelse
Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier * / Politik *
Aktivitetstype
Kandidatkursus
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside.

Studieleder/faglig koordinator
Peter Aagaard (peteraa@ruc.dk)
Eksamensadministration
ISE Studieadministration (ise-studieadministration@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Peter Aagaard (peteraa@ruc.dk)
Prøveform

For uddybende information vedrørende censur og bedømmelse på de to fag læs her: Studieordninger på RUC

Bedømmelse

7-trins-skalaen

7-trins-skalaen

Censur

Intern

Ingen

ECTS
30
Forudsætning for deltagelse

Praktikken skal minimum udgøre 800 arbejdstimer, inkl 200 timers kursusdeltagelse og opgave/projektskrivning, for at få tildelt 30 ECTS-point.

Gruppeprøve eller individuel prøve

Individuel prøve på begge fag

Hjælpemidler til eksamen

Politik: Alle

Sundhedsfremme og sundhedsstrategier: Alle

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier
  • Viden om samfundsforhold inden for praktikstedets aktiviteter og genstandsfelt, herunder særligt de aspekter, som den studerende vælger at skrive projekt om.

  • Viden om krav til og betingelser for konkret opgaveløsning i den organisation, hvor praktikken foregår.

  • Indblik i Politik og Sundhedsfremme og sundhedsstrategiers teoretiske, metodiske og analytiske tilgange og begrebers praktiske anvendelighed.

  • Indsigt i den nyeste faglitteratur relevant for at belyse praktikprojektets problemstilling

  • Færdighed i at arbejde med en faglig relevant problemstilling inden for praktikstedets aktiviteter og genstandsfelt i forbindelse med projektarbejdet.

  • Færdighed i at kombinere akademiske indsigter (teorier, metoder, tilgange) fra Politik og Sundhedsfremme.

  • Færdighed i at gennemføre konkrete opgaver bestilt af praktikværten

  • Færdighed i at koble akademisk indsigt og viden fra begge fag til praktiske problemstillinger og dynamikker på en arbejdsplads

  • Kompetence til selvstændigt at udarbejde et praktikprojektet, herunder at planlægge og styre arbejdsprocessen.

  • Kompetence til at relatere praksisviden og -erfaring til Politik og Aministration og Sundhedsfremmes faglige teorier, begreber og metoder.

Overordnet indhold

Læringen i praktikforløbet foregår ved en blanding af praktisk arbejde, refleksioner over mødet mellem teori og praksis og ved den selvstændige udarbejdelse af praktikprojektet. Udarbejdelsen af praktikprojektet sker under vejledning fra en praktikvejleder.

Prøveform

Politik:

Der afholdes individuel mundtlig eksamen på baggrund af praktikrapporten. Politik:

Individuel mundtlig eksamen på baggrund af praktikprojektet. Det færdige praktikprojekt, der udarbejdes individuelt, skal indeholde

  1. Et executive summary der må have et maksimalt omfang på 4.800 antal tegn inkl. mellemrum. Opgaven skal forholde sig til projektets indhold og til de væsentligste punkter, en læser særligt bør være opmærksom på.
  2. En hoveddel; herunder et obligatorisk litteraturreview, der giver en oversigt over den nyeste forskning inden for det område af Politik praktikprojektet behandler (state of the art-litteraturreview). Litteraturen til projektet består af i alt 650 sider, der udvælges af den studerende i samarbejde med vejleder

Projektet skal have et omfang på minimum 38.400 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 50.400 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg.

Sundhedsfremme:

Prøveformen hos Sundhedsfremme og sundhedsstrategier udgør mundtlig prøve med udgangspunkt i udarbejdet praktikprojekt:

Praktikprojektets problemstilling skal relatere sig til teoretiske eller empiriske problemstillinger fra Sundhedsfremme & sundhedsstrategiers og gerne Fag1’s genstandsområde, som opholdet hos praktikværten (eller dennes aktiviteter) giver anledning til at belyse, men vælges i øvrigt frit af den studerende.

Det færdige praktikprojekt, der udarbejdes individuelt, skal indeholde

  • Et executive summary på maksimalt 2.400 antal tegn inkl. mellemrum (svarende til én normalside), der forholder sig til projektets indhold og til de væsentligste punkter, en læser særligt bør være opmærksom på.
  • En hoveddel, som består af problemformulering, metode, empiri, teori, analyse og konklusion
  • En udtalelse fra praktikværten omkring den studerendes faglige og beskæftigelsesmæssige kvalifikationer. (Udtalelsen tæller ikke med i karakterfastsættelsen).

Projektet der skal have et omfang på minimum 60.000 antal tegn 84.000 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg. Praktikprojektet afvises fra eksamen, hvis det overstiger den maksimale projektomfang.

Praktikprojektet og refleksionerne kan være på engelsk, hvis arbejdssproget hos praktikværten er engelsk. Den afsluttende mundtlige eksamen er på dansk.

Der afholdes individuel mundtlig eksamen på baggrund af praktikrapporten.

Undervisnings- og arbejdsform

Den studerende er selv ansvarlig for at skaffe et praktiksted og den praktiske afvikling af praktikforløbet, herunder sikre at arbejdsopgaver hos såvel praktikstedet samt forpligtigelser overfor universitetet gennemføres.

Praktikopholdet skal forhåndsgodkendes af studienævnet inden det påbegyndes. Det forventes, at semesterets arbejdsindsats fordeles med ¾ til praktikstedet og ¼ til universitetet (svarer til ca. 540-600 timer hos praktikværten og ca. 200 timer til universitetet). Praktikantens hovedaktiviteter skal beskrives og ligge inden for genstandsfeltet af såvel Politik som af Sundhedsfremme og sundhedsstrategier.

Den studerende har forpligtigelser til begge fag. Overordnet set modtager Politik et praktikprojekt og Sundhedsfremme og sundhedsstrategier en række opgaver.

Forpligtelser til Politik:

Den studerende skal udarbejde en midtvejsrapport, der skal indholde:

  1. Refleksioner over praktikopholdet bestående af én sides beskrivelse af praktikstedets opgaver/aktiviteter og centrale problemstillinger disse adresserer samt den studerendes daglige opgaver i organisationen og af to sides refleksion over, hvilke af Politiks teorier hhv. metoder, der har været særligt relevante for det hidtidige arbejde hos praktikværten og hvorfor.
  2. Praktikprojektets problemfelt og problemformulering, der må have et maksimalt omfang på 4.800 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg.
  3. Udkast til praktikprojektets struktur (teori, metode, empiri, analyse)
  4. Forslag til minimum 300 sider af praktikprojektets samlede litteratur på 650 sider.

Praktikprojekt

Praktikprojektets problemstilling skal relatere sig til teoretiske eller empiriske problemstillinger fra Politiks genstandsområde, som opholdet hos praktikværten (eller dennes aktiviteter) giver anledning til at belyse, men vælges i øvrigt frit af den studerende. De studerende opfordres til at fokusere på problemstillinger, hvor aspekter fra Sundhedsfremme og sundhedsstrategier kan komme i spil.

Se iøvrigt beskrivelsen af praktikprojektet under prøveform.

Sundhedsfremme & sundhedsstrategier:

Deltagelse i projektseminar. Der vil tidligt på semesteret blive afholdt et faciliteret projektseminar, hvor forventninger til praktikforløbet diskuteres.Den studerende skal diskutere praktikforløbets relevans for de overordnede læringsmål samt mulige problemstillinger for det kommende praktikprojekt med vejleder inden praktikforløbet påbegyndes.

Deltagelse i midtvejsseminar. Den studerende skal udarbejde en midtvejsrapport, der rundsendes til øvrige praktikanter inden midtvejsseminaret.

Midtvejsrapporten skal indeholde:

  • Refleksioner over praktikopholdet bestående af én sides beskrivelse af praktikstedets opgaver/aktiviteter og centrale problemstillinger disse adresserer samt den studerendes daglige opgaver i organisationen og af to sides refleksion over, hvilke af sundhedsfremmes teorier hhv. metoder, der har været særligt relevante for det hidtidige arbejde hos praktikværten og hvorfor
  • Praktikprojektets problemfelt og problemformulering (maksimalt 2.400 antal tegn inkl. mellemrum)
  • Udkast til praktikprojektets struktur (teori, metode, empiri, analyse

Ved det faciliterede midtvejsseminar vil problemstillinger omkring praktikforløbet blive diskuteret ligesom midtvejsrapporterne vil blive kommenteret af fagfællerne.

Eksamenskode(r)
Eksamenskode(r) : U40441 / U41444
Sidst ændret 09/09/2021

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Mandag 20-12-2021 10:00 - 20-12-2021 10:00 i uge 51
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb - Aflevering (POL, SUND)

Mandag 03-01-2022 08:15 - Mandag 31-01-2022 18:15 i uge 01 til uge 05
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb - Mundtlig prøve (POL, SUND)

Tirsdag 01-02-2022 08:15 - Mandag 28-02-2022 18:15 i uge 05 til uge 09
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb - Mundtlig omprøve (POL, SUND)