PDF til print    Find kalender

K3 Projektorienteret praktikforløb - (fagintegreret) 30 ects

Semester
E2019
Uddannelse
Teksam - miljøplanlægning *
Aktivitetstype
Kandidatkursus
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via STADS-Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside.

Når du tilmelder dig et projektorienteret praktikforløb, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for evt. andre studieaktiviteter og deres eksamen. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke studieaktiviteter du vælger.

Særligt for projektorienteret praktikforløb gælder det, at du skal have godkendt forløbet inden det starter. [Du kan læse mere omkring godkendelsesprocessen her]( https://intra.ruc.dk/index.php?id=43596 ””).

Registration through STADS-Selvbetjeningwithin the announced registration period, as you can see on the Studyadministration homepage.

When registering for study activities, please be aware of potential conflicts between teaching schedule and exam dates. The planning of study activities at Roskilde University is based on the recommended study programs which do not overlap. However, if you choose optional courses and/or study plans that goes beyond the recommended study programs, an overlap of lectures or exam dates may occur depending on which activities you choose.

Please be aware of the approval requirements for a project-oriented internship. [You can read more about the approval process here] (https://intra.ruc.dk/nc/en/students/student-hub/student-hub/ruc-studie-og-karrierevejledning/internship/project-oriented-internship/).

Uddybende beskrivelse

Praktikforløb på minimum 525 timer, f.eks. 15 uger á 35 timer.

Praktikstedet kan være en virksomhed, en offentlig forvaltning, en organisation eller lignende, der beskæftiger sig med opgaver, der er relevante for kandidatuddannelsen, og som repræsenterer en mulig erhvervsfunktion. Studienævnet fastsætter nærmere regler for forløbet. Studieleder skal godkende praktikstedet. Der udarbejdes en praktikaftale, som beskriver opgaver og sparring på praktikstedet. Praktikaftalen underskrives af praktikanten, én repræsentant fra praktikstedet og studielederen. Den studerende tilrettelægger selv forløbet inden for studieordningens rammer. Forløbet foregår under vejledning på såvel praktiksted som på uddannelsen og afsluttes med udarbejdelse af en praktikrapport. Undervejs i praktikprocessen skal den studerende endvidere deltage i problemformuleringsseminar, intern evaluering og midtvejsmøde på uddannelsen.

En praktikrapport skal indeholde en redegørelse for organisationens struktur og samfunds- og miljømæssige relationer og en gennemgang af opgaver der er udført under praktikopholdet samt refleksioner over arbejdet i relation til viden om planlægningsteori, -metoder og -vilkår opnået på studiet og erfaringer opnået gennem arbejdet. Praktikrapporten skal derudover behandle en selvvalgt og for faget relevant praksis på praktikstedet. Denne praksis skal analyseres, diskuteres og reflekteres i relation til modulets overordnede formål. Praktikrapporten skal demonstrere evnen til at identificere en teknologisk-samfundsvidenskabelig planlægningskerneopgave i et fagligt relevant praksisfelt og reflektere og diskutere denne ud fra én for faget relevant teori og metode. Praktikrapporten skal have et omfang på minimum 84.000 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 144.000 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg. I tilfælde af gruppepraktik forøges min-max sidetallet med 24.000 antal tegn inkl. mellemrum pr. studerende i gruppen.

Projektforløbet

Vær opmærksom på at praktikforløb skal godkendes på forhånd.

Der er 2 obligatoriske evalueringer: Problemformulerings-seminar og Intern evaluering samt et obligatorisk midtvejsmøde i løbet af projektforløbet. Problemformulerings-seminaret anbefales afholdt i ugerne: 41/43. Intern evaluering anbefales afholdt i ugerne: 49/50. Midtvejsmødet afholdes 15. november. Oplæg til de obligatoriske evalueringer afleveres ca. 5 dage før aftalt tidspunkt. Tidspunkt aftales med vejleder, opponentgruppe og dennes vejleder. Det er praktikprojektgrupperne, som indkalder og koordinerer tid og sted med gruppernes vejledere.

Forventet arbejdsindsats (ECTS-deklaration)

810 timer heraf: 525 timer til praktikforløb. 4 timer eksklusive forberedelse til problemformulerings-seminar og obligatorisk intern evaluering af projektarbejdet. 4 timer til deltagelse i midtvejsmøde. Antallet af vejledermøde varierer afhængig af gruppestørrelse og vejleders forberedelse af feedback på skriftligt oplæg. Projektgrupper med 1 medlem kan forvente 3 møder eksklusive problemformulerings-seminar, intern evaluering og midtvejsmøde. ½ time eksklusive forberedelse til eksamen per studerende. Samlet tid anvendt til eksamen varierer med antallet af studerende i projektgruppen.

Pensum

Der angives ikke pensum for projektorienteret praktikforløb.

Evaluering- og feedback former

Projektforløb evalueres ved spørgeskema.

Mundtlig feedback fra vejleder på projektoplæg og dialog om praktikforløb og arbejdsopgaver. Kollektiv feedback på oplæg til problemformulerings-seminar og intern evaluering fra egen og anden projektgruppes vejleder samt fra opponentgruppe. Peer feedback i forbindelse med deltagelse i midtvejsmøde med andre praktikanter. Mundtlig feedback i forbindelse med eksamen af projektet.

Studieleder/faglig koordinator
Bente Kjærgård (bkj@ruc.dk)
Eksamensadministration
IMT Studieadministration (imt-studieadministration@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Bente Kjærgård (bkj@ruc.dk)
ECTS
30
Forudsætning for deltagelse

Praktikophold på minimum 525 timer, f.eks. 15 uger á 35 timer.

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier
  • Om fagets teorier, begreber og metoder til at beskrive, forstå, analysere, vurdere og ændre praksis,

  • Om mødet mellem fagets teorier, metoder og begreber sammen­ holdt med fagområdets praksis

  • Om faglige problemstillinger i konkrete praksissammenhænge.

  • Kan anvende og vurdere fagets metoder til at indsamle, vælge og beskrive empiri, herunder reflektere over egen rolle i frembringelse af analysemateriale,

  • Kan beskrive, analysere og diskutere konkrete praktiske problemstillinger ved hjælp af fagets teorier, begreber og meto­der,

  • Kan finde, vurdere og anvende relevante kilder og litteratur til løsning af konkrete problemstillinger

  • Kan formidle viden, planlægge og indgå i dialog med såvel eksperter som samfundsaktører omkring udførelse af konkrete planlægningsopgaver

  • Kan identificere og analysere faktorer, der hæmmer eller fremmer teknologisk-samfundsvidenskabelig planlægning i en specifik kontekst,

  • Kan indgå i udarbejdelse af planlægningstiltag med udgangspunkt i kritisk anvendelse af fagets teorier og metoder,

  • Kan udvikle egen faglighed på baggrund af en kritisk stilling­ tagen til praktikopgavernes samfundsmæssige betydning.

Overordnet indhold

Praktikstedet kan være en virksomhed, en offentlig forvaltning, en organisation eller lignende, der beskæftiger sig med opgaver, der er relevante for kandidatuddannelsen, og som repræsenterer en mulig erhvervs­funktion. Studienævnet fastsætter nærmere regler for forløbet. Studie­leder skal godkende praktikstedet. Der udarbejdes en praktikaftale, som beskriver opgaver og sparring på praktikstedet. Praktikaftalen underskrives af praktikanten, én repræsentant fra praktikstedet og studielederen. Den studerende tilrettelægger selv forløbet inden for studieordningens rammer. Forløbet foregår under vejledning på såvel praktiksted som på uddannelsen og afsluttes med udarbejdelse af en praktikrapport.

Projektvejledningen suppleres af et projektunderstøttende forløb. Det projektunderstøttende forløb inkluderer følgende elementer:

  • Problemformuleringsseminar
  • Intern evaluering
  • Midtvejsmøde

Praktikrapporten skal indeholde en redegørelse for værtsorganisationens struktur, opgaver og rammevilkår samt en redegørelse for de planlægnings- eller reguleringsopgaver der er udført under praktikforløbet. Praktikrapporten skal indeholde refleksioner over vilkår og rammer for de udførte planlægningsopgaver i forhold til bæredygtig omstilling og relatere arbejdet med konkrete planlægningstiltag til viden om fagområdets teorier, begreber og metoder. Praktikrapporten skal derudover analysere en selvvalgt problemstilling relateret til planlægningspraksis på praktikstedet. Praktikrapporten skal demonstrere evne til at identificere barrierer og muligheder for at fremme bæredygtig omstilling og analysere de gennemførte planlægningsopgaver ved hjælp af fagområdets teorier, begreber og metoder. Endvidere skal praktikrapporten indeholde refleksioner over udfordringer i samarbejdet med faglige eksperter og berørte aktører samt udvikling af egen faglighed.

Prøveform

Mundtlig prøve på baggrund af en praktikprojektrapport.
Ved eksamen tages der udgangspunkt i den studerendes praktikprojektrapport og eventuelle bilag afleveret samtidig med praktikprojektrapporten. Prøven starter med et oplæg inden for et selvvalgt emne, der er relevant for problematikken belyst i praktikprojektrapporten. Oplæg har en varighed på op til 7 min. Oplægget efterfølges af en dialog mellem den studerende og bedømmerne med udgangspunkt i praktikprojektrapporten. Der kan under prøven stilles spørgsmål inden for praktikprojektrapportens fagområde(r).

Omfangskravene for praktikprojektrapporten er minimum 84.000 og maksimum 122.400 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive eventuel forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag.

Eksaminationstid inkl. votering: 30 minutter.

Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af praktikprojektrapporten og den mundtlige præstation. Stave- og formuleringsevnen i praktikprojektrapporten indgår i bedømmelsen.

Gruppeprøve eller individuel prøve:

Hjælpemidler til eksamen:
Alle

Bedømmelse:Bestået/Ikke bestået

Censur:
Intern

Tidsmæssig placering:
N/A

Eksamenskode(r)
Eksamenskode(r) : U25683
Sidst ændret 29/05/2019

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Onsdag 18-09-2019 12:00 - 18-09-2019 12:00 i uge 38
Deadline for vejlederansøgning

Mandag 07-10-2019 00:00 - Fredag 25-10-2019 00:00 i uge 41 til uge 43
K3: Projektorienteret Praktikforløb (fagintegreret - 30 ects) - Problemformuleringssemiar

Fredag 15-11-2019 12:00 - 15-11-2019 17:00 i uge 46
K3: Projektorienteret Praktikforløb (fagintegreret - 30 ects) - Midtvejssemiar

Fredag 03-01-2020 12:00 - 03-01-2020 12:00 i uge 01
K3: Projektorienteret Praktikforløb (fagintegreret - 30 ects) - Projektaflevering

Torsdag 30-01-2020 08:15 - 30-01-2020 17:00 i uge 05
K3: Projektorienteret Praktikforløb (fagintegreret - 30 ects) - Eksamen