PDF til print    Find kalender

Projekt: Intern og ekstern strategisk organisationskommunikation (1-fags kandidat i Kommunikation)

Semester
F2019
Uddannelse
Kommunikation *
Aktivitetstype
Kandidatkursus
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside.

Når du tilmelder dig kurset, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for kursusafholdelse og eksamen med andre kurser, du har valgt. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke kurser du vælger.

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier

Viden

  • Dybtgående viden om, og overblik over kommunikationsteori og metode, med særlig vægt på vilkår og kontekst for strategisk organisationskommunikation i og fra organisationer og institutioner til forskellige målgrupper, og/eller faglig kommunikation mellem forskellige aktørgrupper.

  • Dyberegående viden om og evne til at reflektere over kommunikation og information som en samfundsmæssig, kulturel og videnskabelig aktivitet, med særlig vægt på intern og ekstern strategisk organisationskommunikation.

Færdigheder

  • At kunne udarbejde, gennemføre og/eller vurdere og analysere interne og eksterne kommunikations- eller informationsindsatser rettet mod en eller flere nærmere afgrænsede målgrupper.

  • At kunne tage ansvar for valg af teori og metode til empiriske analyser af kommunikative processer, især at kunne evaluere, diskutere og bedømme teoretiske, metodiske og praktiske problemstillinger indenfor intern og ekstern strategisk organisationskommunikation.

  • At kunne formidle forskningsbaseret viden om kommunikation og diskutere professionelle kommunikationsproblemstillinger på et videnskabeligt grundlag til både fagfæller og ikkespecialister.

Kompetencer

  • Selvstændigt at kunne igangsætte og gennemføre et projektarbejde, samt indgå professionelt i samarbejde med andre, herunder evt. professionelle teknikere og producenter.

  • At kunne håndtere og styre komplekse og uforudsigelige kommunikationsplanlægningsstrategier, som forudsætter nye løsningsmodeller.

  • Selvstændigt at kunne tage ansvar for egen faglig udvikling og specialisering inden for intern og ekstern strategisk organisationskommunikation.

Overordnet indhold

Projektarbejdet på 1. semester omfatter et emne og en problemstilling valgt af den studerende selv inden for semesterets rammer. I projektet skal indgå elementer af teoretiske, metodiske og praktiske problemstillinger i intern og ekstern strategisk organisationskommunikation, herunder en udførlig og systematisk litteraturbedømmelse indenfor den valgte problemstilling.

Uddybende beskrivelse

Projektet udføres som gruppeprojekt med 2-6 deltagere, men studielederen kan i særlige tilfælde tillade at en studerende udarbejder et projekt eller eksamineres alene. Projektarbejdet afsluttes med udarbejdelsen af en skriftlig projektrapport. Projektarbejdet kan omfatte udarbejdelsen af et kommunikationsprodukt, så som en kampagne, video, flyer, website, app e.l.

Forventet arbejdsindsats (ECTS-deklaration)

Den studerendes arbejdsindsats fordelt på projektarbejdet til 15 ECTS svarer til 405 arbejdstimer.

Den primære arbejdsindsats på projektarbejdet lægges normalt i den sidste halvdel af semestret fordelt på ca. 10 uger, og svarer til en arbejdsindsats på ca. 40 timer om ugen.

De 405 timers arbejde indbefatter bl.a. introfase og gruppedannelse, litteratursøgning, læsning og review af litteratur, udarbejdelse og læsning af oplæg, vejledermøder, gruppemøder, udarbejdelse af rapport, evaluering, eksamen mv.

Prøveform

Projekteksamen - Gruppeprøve

Mundtlig projekteksamen med udgangspunkt i en projektrapport og eventuelt supplerende materiale, så som et kommunikationsprodukt.

Omfang

Opgaven skal have et omfang på minimum 108.000 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 144.000 antal tegn inkl. mellemrum.

Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag.

Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg.

I de tilfælde hvor den skriftlige rapport er ledsaget af et kommunikationsprodukt, skal rapporten indeholde en redegørelse for de teoretiske og praktiske overvejelser i forbindelse med planlægning, tilrettelæggelse og eventuel vurdering af produktet, og for de erfaringer, der er gjort gennem arbejdet. I produkter, der indeholder skriftlig eller mundtlig tekst, lægges der vægt på, at den sproglige fremstilling svarer til kommunikationens indhold og formål, herunder målgruppens forudsætninger, og at den overholder normale formkrav med hensyn til grammatik, retskrivning og udtale.

Pensumkrav

Projektrapporten skal tage afsæt i relevant, akademisk litteratur med et omfang på minimum 1000 sider.

Den mundtlige prøve

Under prøven afsættes 5 minutter pr. studerende til en selvvalgt, forberedt præsentation med afsæt i det fælles projektarbejde, og prøven forløber derudover som en samtale mellem de(n) studerende, en bedømmer og en medbedømmer.

Under eksaminationen skal det sikres at alle eksaminander på lige vilkår får mulighed for at demonstrere deres kendskab til det fælles projekt og for at vise deres faglige niveau i relation til det forventede læringsudbytte.

Der foretages en individuel bedømmelse af den enkelte studerendes præstation. Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af projektrapporten, den mundtlige præstation og evt. kommunikationsprodukt. Der lægges vægt på at prøven præsenteres på et i det væsentlige idiomatisk, grammatisk og ortografisk korrekt sprog, fremstillingen skal være klar og overskuelig, litteraturhenvisninger og andre noter skal være fyldestgørende og i overensstemmelse med god praksis. Den studerende skal demonstrere beherskelse af en funktionel typografi og layout. Valget af illustrationsmateriale skal være hensigtsmæssigt i forhold til prøvens indhold og form.

Afhængigt af antallet af studerende bestemmes varigheden af eksaminationen, inklusiv votering, som følger

2 studerende 60 minutter 3 studerende 75 minutter 4 studerende 90 minutter 5 studerende 105 minutter 6 studerende 120 minutter 7 studerende 135 minutter 8 studerende 150 minutter

Omprøveform

Svarer til den ordinære prøve.

Prøvetype
Gruppeprøve
Hjælpemidler til eksamen

De(n) studerende kan til den mundtlige eksamen medbringe en skriftlig disposition for den mundtlige fremlæggelse, enten i printet form eller i digital form præsenteret på egen computer. Den skriftlige disposition må højst være på 1 side og skal ikke indleveres på forhånd. Medbringer eksaminanden en printet skriftlig disposition, skal kopier af denne ved eksaminationens begyndelse afleveres til begge bedømmere. Derudover kan de(n) studerende medbringe andet præsentationsmateriale, så som et kommunikationsprodukt, enten i fysisk form, eller i digital form præsenteret på egen computer.

Bedømmelse
7-trinsskala
Censur
Intern (dvs. at vejleder og en intern censor bedømmer)
Evaluering- og feedback former

I forbindelse med gruppedannelse og projektvejledning modtager de(n) studerende peer-feedback og vejlederfeedback (mundtligt og/eller skriftligt) i relation til problemformulering, teori, metode, formidling og proces.

Ved den mundtlige projekteksamen modtager de(n) studerende mundtlig feedback i forlængelse af karaktergivningen. Her gennemgår bedømmerne de styrker og svagheder eksamenspræstationen bar præg af, og der gives også mulighed for at de(n) studerende kan spørge ind til bedømmelsen.

Hvert 3. år gennemføres en formel evaluering af projektforløbet og semesteret. Evalueringen bygger på en digital spørgeskemaundersøgelse, og behandles efterfølgende af studieleder og studienævn. Dette gennemføres ikke i foråret 2019.

Endvidere opfordres de(n) studerende og vejleder til uformelt at evaluere projektforløbet (løbende og afsluttende). Den uformelle evaluering behandles kun af vejleder, med mindre vejleder skønner at studieleder skal inddrages.

Studieleder/faglig koordinator
Ib Tunby Gulbrandsen (ibtunby@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Ib Tunby Gulbrandsen (ibtunby@ruc.dk)
Eksamensadministration
IKH Studieadministration (ikh-studieadministration@ruc.dk)
STADS stamdata
kandidatprojekt
belastning : 15 ECTS aktivitetskode : U41052
prøveform : Projekt (ut) bedømmelse : 7-trinsskala censur : Intern censur
Sidst ændret 14/01/2019

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Mandag 27-05-2019 09:00 - 27-05-2019 09:00 i uge 22
KOMM: Projekt: Intern og ekstern strategisk organisationskommunikation (1-fags) - Ordinær aflevering

Mandag 17-06-2019 08:15 - Fredag 28-06-2019 17:00 i uge 25 og uge 26
KOMM: Projekt: Intern og ekstern strategisk organisationskommunikation (1-fags) - Ordinær mundtlig eksamensperiode

Torsdag 22-08-2019 08:15 - Fredag 23-08-2019 17:00 i uge 34
KOMM: Projekt: Intern og ekstern strategisk organisationskommunikation (1-fags) - Reeksamen mundtlig eksamensperiode

Lørdag 01-02-2020 00:00 - 01-02-2020 00:00 i uge 05
KOMM: Projekt: Intern og ekstern strategisk organisationskommunikation (1-fags) - Gruppedannelse