PDF til print    Find kalender

Strategisk kommunikation (1 fags kandidat i Kommunikation)

Semester
F2019
Uddannelse
Kommunikation *
Aktivitetstype
Kandidatkursus
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via STADS Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Når du tilmelder dig kurset, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for kursusafholdelse og eksamen med andre kurser, du har valgt. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke kurser du vælger.

Forudsætning for deltagelse

Tilmelding sker via STADS Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Når du tilmelder dig kurset, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for kursusafholdelse og eksamen med andre kurser, du har valgt. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke kurser du vælger.

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier

Viden

  • Viden om og kendskab til toneangivne teoretiske og metodiske retninger inden for strategisk kommunikation.

  • Viden om de muligheder, udfordringer og problemer der knytter sig til planlægning, gennemførelse og vurdering af strategisk kommunikation både internt og eksternt i organisationer, og på tværs af digitale og ikke-digitale kommunikationsplatforme.

Færdigheder

  • At kunne udvælge og anvende relevante teoretiske og metodiske tilgange til analyse af organisationers brug af strategisk kommunikation, inkluderet identificering og analyse af interessenter.

  • At kunne afdække og forklare kommunikationsstrategiske muligheder, udfordringer og problemer, beskrive deres art, intensitet, og omfang, og kortlægge deres mulige konsekvenser.

Kompetencer

  • Selvstændigt, og i samarbejde med andre, at kunne håndtere komplekse kommunikationssituationer på tværs af digitale og ikke-digitale kommunikationsplatforme.

  • Selvstændigt at kunne tage ansvar for egen faglig udvikling og specialisering inden for strategisk kommunikation.

Overordnet indhold

Kurset Strategisk kommunikation fokuserer på, hvordan organisationer arbejder strategisk med intern og ekstern kommunikation, på tværs af digitale og ikke-digitale kommunikationsplatforme.

De studerende introduceres og udfordres til at arbejde med teorier, modeller, begreber og metoder inden for dette tværfaglig felt, hvilket inkluderer, men ikke er begrænset til, branding, management, marketing og mediestudier.

Formålet med kurset er at gøre de studerende i stand til at forstå, reflektere og analysere organisationers kommunikative muligheder og udfordringer, kortlægge interessenters roller og engagement, samt anbefale og præsentere strategiske kommunikationstiltag.

Under kurset vil de studerende selvstædigt og i grupper, arbejde med cases fra forskellige typer af organisationer, med det formål at forberede og understøtte projektarbejdet på 1. semester.

Uddybende beskrivelse

Kurset samlæses med det engelske kursus "Strategic Communication"

Se info om kursusgange og eksamen her

Studerende som er indskrevet på en dansk sproget kandidatuddannelse, hvor kurset er obligatorisk, kan aflægge prøven på dansk. Opgaveformuleringen vil blive stillet på både dansk og engelsk.

Undervisnings- og arbejdsform

Kurset består af en blanding af forelæsninger, diskussion, og kan omfatte gruppearbejde og peer feedback. Det er organiseret omkring en række temaer, som vil fremgå ved kursets start.

Forventet arbejdsindsats (ECTS-deklaration)

Forventet arbejdsindsats i forbindelse med kurset:

24 timer: Konfrontationstimer fordelt på forelæsninger og øvelser

60 timer: 2,5 timers forberedelsestid per konfrontationstime

40 timer: Eksamensopgave

11 timer: Andre aktiviteter

135 timer i alt (1 ECTS point = 27 arbejdstimer)

Forberedelsestid indebærer både læsning af kursets pensum, samt løsning af diverse opgaver undervejs på kurset, som kræver forberedelse hjemmefra. Andre aktiviteter omfatter semesterintroduktion, litteratursøgning, deltagelse i diverse foredrag, seminarer, evaluering, mv.

Prøveform

En individuel mundtlig prøve med udgangspunkt i hele kursets pensum.

Omfang

Prøven har en samlet varighed af 40 minutter, fordelt på 20 minutters forberedelsestid og 20 minutters mundtlig eksamination, inklusiv votering. Ved prøvens begyndelse trækker den studerende et spørgsmål, som danner udgangspunkt for eksaminationen. Efter forberedelsestiden (20 minutter) præsenterer og diskuterer den studerende det udtrukne spørgsmål på baggrund af pensum, hvorefter der spørges ind til hele kursets pensum.

Omprøveform

Svarer til den ordinære prøve

Prøvetype
Individuel prøve
Bedømmelse
7-trinsskala
Censur
Ekstern (dvs. at underviser og en ekstern censor bedømmer)
Evaluering- og feedback former

De(n) studerende modtager peer-feedback og underviserfeedback i forbindelse med diskussioner, øvelser og gruppearbejde. Endvidere modtager de(n) studerende underviserfeedback i forbindelse med eksamen, med fokus på styrker og svagheder.

Hvert 3. år gennemføres en formel evaluering af kurset. Evalueringen bygger på en digital spørgeskemaundersøgelse, og behandles efterfølgende af studieleder og studienævn. Dette gennemføres i foråret 2019.

Endvidere kan underviser vælge at uformelt evaluere kurset (løbende og/eller afsluttende). Den uformelle evaluering behandles kun af underviser, med mindre underviser skønner at studieleder skal inddrages.

Aktivitetsansvarlig
Ib Tunby Gulbrandsen (ibtunby@ruc.dk)
Underviser
Emma Christensen (emch@ruc.dk)
STADS stamdata
kandidatkursus
belastning : 5 ECTS aktivitetskode : U26158
prøveform : Mundtlig (ua) bedømmelse : 7-trinsskala censur : Ekstern censur
Sidst ændret 14/01/2019

Undervisningsgange: