PDF til print    Find kalender

SI: Speciale

Semester
F2019
Uddannelse
Sociale Interventionsstudier *
Aktivitetstype
Kandidatkursus
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Når du tilmelder dig kurset, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for kursusafholdelse og eksamen med andre kurser, du har valgt. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke kurser du vælger.

Registration is happing through stads selvbetjeningwithin the announced registration period, as you can see on the Studyadministration homepage.

When registering for courses, please be aware of the potential conflicts between courses or exam dates on courses. The planning of course activities at Roskilde University is based on the recommended study programs which do not overlap. However, if you choose optional courses and/or study plans that goes beyond the recommended study programs, an overlap of lectures or exam dates may occur depending on which courses you choose.

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier

Viden

• Forskningsbaseret viden inden for udvalgte fagområder og forståelse af og refleksion over egen specialeundersøgelses placering i det faglige felt

• Viden om den akademiske genre og den akademiske målgruppe som specialet henvender sig til.

Færdigheder

• Færdigheder i at anvende og mestre videnskabelige teorier og metoder under arbejdet med en afgrænset, faglig og relevant problemstilling

• Færdigheder i at identificere videnskabelige problemstillinger

• Færdigheder i at analysere, kategorisere, diskutere, argumentere, reflektere og vurdere på et videnskabeligt grundlag

• Færdigheder i at forholde sig kritisk til og vælge videnskabelige kilder, litteratur, teori og metoder

• Færdigheder i at diskutere og indgå i en faglig argumentation

• Færdigheder i at skrive i overensstemmelse med akademiske tekstnormer og med henblik på en akademisk målgruppe

Kompetencer

• Kompetencer i selvstændigt at kunne igangsætte, styre og gennemføre en længerevarende akademisk undersøgelses- og skriveproces

• Kompetencer i at identificere og tage ansvar for egen faglige og skriftsproglige udvikling og specialisering

Overordnet indhold

Specialet skrives inden for uddannelsens fagområde. Specialet er normeret til 30 ECTS.

Specialet skrives på uddannelsens undervisnings- og eksamenssprog. Studielederen skal godkende opgaveformuleringen for specialet. Specialet skal være ledsaget af et resumé på et fremmedsprog. Hvis specialet er skrevet på et fremmedsprog, bortset fra norsk og svensk, kan resuméet skrives på dansk. Specialet skal placeres på kandidatuddannelsens sidste studieår.

Uddybende beskrivelse

Uddybende beskrivelse for de enkelte seminargange findes på Moodle

Projektforløbet

-

Forventet arbejdsindsats (ECTS-deklaration)

-

Pensum

-

Prøveform

Omfang Skriftligt omfangskrav: Ved en studerende: Minimum 156.000 og maximum 180.000 tegn. Ved to eller flere studerende: Minimum 216.000 og maximum 240.000 tegn.

Faglige krav:

Specialearbejdet har teoretisk og empirisk afsæt i konkrete problemstillinger, designudfordringer, evalueringsopgaver eller lignende, som identificeres i relation til specifikke kontekster. Specialet repræsenterer primært en progression i dybden, idet de studerende selv vælger, hvilke problemstillinger med relation til social intervention, som de ønsker at udforske. Specialet er qua sin dybde i behandlingen af problemstillinger og kravene til akademisk kvalitet og selvstændighed i særlig grad kvalificerende i forhold til efterfølgende mulighed for forskeruddannelse. Der kan i specialet arbejdes med design af social intervention. Det vil sige, at beskrivelse og redegørelse for konkrete design kan udgøre en del af specialets produkt eller, at specialets eventuelle empiri kan genereres på grundlag af de(n) studerendes aktive involvering i sociale interventionsprojekter. Specialearbejdet foregår normalt i grupper, men den studerende har i dette ret til at arbejde individuelt.

Studieleder kan dispensere fra det maksimale antal medlemmer i en specialegruppe. Specialet skal forsynes med et resume på engelsk. Valg af et andet sprog end engelsk skal godkendes af studienævnet.

Resumeet skal have et omfang af 2.400 og maksimalt 7.200 tegn. Hvis den studerende vælger at forsvare sit speciale ved en mundtlig prøve foregår eksaminationen som en samtale mellem den/de studerende, eksaminator og censor. Den/de studerende eksamineres med udgangspunkt i hele specialet. Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af specialet og den mundtlige prøve.

Omfangskravene er inklusive mellemrum, forside, indholdsfortegnelse, resumé, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Ved bedømmelsen af specialet skal der ud over det faglige indhold lægges vægt på den studerendes stave- og formuleringsevne. Stave- og formuleringsevnen indgår i bedømmelsen med vægten 10%. Studienævnet kan dispensere herfra for studerende, der dokumenterer en relevant specifik funktionsnedsættelse - medmindre stave- og formuleringsevnen er en væsentlig del af prøvens formål. Resumeet skal indgå i specialebedømmelsen med vægten 5%.

Afhængigt af antallet af studerende bestemmes varigheden af eksaminationen, inklusiv votering, som følger

  • 1 studerende 30 minutter

  • 2 studerende 60 minutter

  • 3 studerende 75 minutter

Prøvetype
Gruppeprøve / Individuel prøve
Bedømmelse
7-trinsskala
Censur
Ekstern (dvs. at vejleder og en ekstern censor bedømmer)
Evaluering- og feedback former

De studerende giver og får peer-feedback på arbejdspapirer undervejs i kurset. Kurset afsluttes med en mundtlig dialogisk evaluering.

Studieleder/faglig koordinator
Jo Krøjer (jokr@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Pernille Juhl (peju@ruc.dk)
Vejledere
Pernille Juhl (peju@ruc.dk)
Sidst ændret 04/01/2019

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Tirsdag 08-01-2019 08:15 - 08-01-2019 12:00 i uge 02
Speciale - Kursusgang 1 (SI)

Tirsdag 05-02-2019 08:15 - 05-02-2019 12:00 i uge 06
Speciale - Kursusgang 2 (SI)

Tirsdag 05-03-2019 08:15 - 05-03-2019 12:00 i uge 10
Speciale - Kursusgang 3 (SI)

Tirsdag 02-04-2019 08:15 - 02-04-2019 12:00 i uge 14
Speciale - Kursusgang 4 (SI)

Tirsdag 07-05-2019 08:15 - 07-05-2019 12:00 i uge 19
Speciale - Kursusgang 5 (SI)

Mandag 03-06-2019 12:00 - 03-06-2019 12:00 i uge 23
Speciale - Aflevering (SI)