PDF til print    Find kalender

SI: 2s Projektorienteret praktikforløb

Semester
F2019
Uddannelse
Sociale Interventionsstudier *
Aktivitetstype
Praktik
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Når du tilmelder dig kurset, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for kursusafholdelse og eksamen med andre kurser, du har valgt. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke kurser du vælger.

Registration is happing through stads selvbetjeningwithin the announced registration period, as you can see on the Studyadministration homepage.

When registering for courses, please be aware of the potential conflicts between courses or exam dates on courses. The planning of course activities at Roskilde University is based on the recommended study programs which do not overlap. However, if you choose optional courses and/or study plans that goes beyond the recommended study programs, an overlap of lectures or exam dates may occur depending on which courses you choose.

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier

Viden

  • Viden om hvordan teorier, begreber, metoder indenfor social intervention konkret kan bruges til at beskrive, forstå, analysere, vurdere og forandre praksis
  • Udvikling af nye forståelser og ny viden i mødet mellem teorier, metoder og begreber og de under praktikopholdet erfarede praksisser indenfor social intervention.

Færdigheder

  • Anvende og vurdere metoder til at indsamle, vælge og beskrive empiri samt dokumentere og vurdere virkninger af sociale interventionsprojekter, herunder reflektere over egen rolle i frembringelse af analysemateriale
  • Anvende teorier og metoder til løsning af praktiske problemstillinger indenfor social intervention
  • Dokumentere og evaluere virkninger af interventionsindsatser for de berørte parter
  • Reflektere over hvorledes indsigten fra praktikopholdet har betydning for den studerendes forståelse af sociale interventionsprocesser.

Kompetencer

  • Evaluere og reflektere over hvordan hidtidig opnået viden, færdigheder og kompetencer gennem studiet har kunnet anvendes i arbejdet med praktikkens praksisopgaver / problemstillinger
  • Formidle forskningsbaseret viden om sociale forandringsprocesser og diskutere videnskabelige problemstillinger inden for området med fagfæller
Overordnet indhold

Målet med det særligt tilrettelagte projektorienterede praktikforløb er, at den studerende opnår en praksisindsigt, som er relevant i forhold til uddannelsens øvrige elementer.

Praktikforløbet omfatter udarbejdelse af en praktikrapport, hvor den studerende beskriver de fagligt relevante problemstillinger, som vedkommende har arbejdet med og reflekterer over erfarede praksisser indenfor feltet, egen faglig læring og relationen til og mellem praksis, forskning og videnskab indenfor feltet.

Projektforløbet

Projektarbejde.

Forudsætninger for at gå til eksamen

Det er en forudsætning for indstilling til eksamen, at den studerende har deltaget i intern evaluering, samt at den studerende har udarbejdet en læringslog, der vedlægges projektrapporten.

Ved den interne evaluering får den studerende gennem gensidig konstruktiv og kritisk diskussion med en anden studerende og anden vejleder mulighed for at kvalificere projektets samlede design, problemformulering og undersøgelse af denne. Til den interne evaluering fremsendes en projektbeskrivelse på minimum 7.200 tegn og maksimalt 12.000 tegn inkl. mellemrum, samt forberedes mundtlig feedback til opponenten.

Læringsloggen skal afleveres i Digital Eksamen samtidigt med projektrapporten. Den skal være på mindst mindst 2.400 og maksimalt 7.200 tegn og indeholde en målrettet og systematisk refleksion af hvilken betydning den studerendes uddannelses- og erfaringsmæssige baggrund har for samarbejds- og læreprocesser på de forskellige studieelementer i semesteret.

Omprøve, hvis forudsætninger for at til gå eksamen ikke er opfyldt

Studerende, der undtagelsesvis er forhindret i at deltage i den interne evaluering, skal i stedet aflevere en skriftlig feedback af opponentens projektbeskrivelse til opponenten og egen vejleder. Den skriftlige feedback skal være på minimum 2.400 tegn og maksimalt 4.800 tegn inkl. mellemrum.

Prøveform

Projekteksamen

Mundtlig prøve på grundlag af en praktikrapport.

Eksaminationen foregår som en samtale mellem den studerende, eksaminator og medbedømmer. De/n studerende eksamineres med udgangspunkt i hele projektrapporten og på en sådan måde at individuel bedømmelse er mulig. Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af praktikrapporten og den mundtlige prøve.

Projektrapporten skal have et omfang på minimum 55.200 tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 62.400 tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg.

Afhængigt af antallet af studerende bestemmes varigheden af eksaminationen, inklusiv votering, som følger

  • 1 studerende 30 minutter
  • 2 studerende 60 minutter
  • 3 studerende 75 minutter
Omprøveform

Omprøven svarer til den ordinære prøve.

Prøvetype
Individuel prøve
Hjælpemidler til eksamen

Praktikrapporten og forberedte oplæg samt digital præsentation.

Bedømmelse
7-trinsskala
Censur
Intern (dvs. at vejleder og en intern censor bedømmer)
Studieleder/faglig koordinator
Jo Krøjer (jokr@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Trine Østergaard Wulf-Andersen (wulf@ruc.dk)
STADS stamdata
kandidatprojekt
belastning : 15 ECTS aktivitetskode : U25774
prøveform : Projekt bedømmelse : 7-trinsskala censur : Intern censur
Sidst ændret 20/11/2018

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Tirsdag 11-06-2019 12:00 - 11-06-2019 12:00 i uge 24
Projektorienteret praktikforløb - Aflevering (SI)

Onsdag 19-06-2019 08:15 - Fredag 28-06-2019 17:00 i uge 25 og uge 26
Projektorienteret praktikforløb - Eksamensperiode (SI)

Torsdag 27-06-2019 12:00 - Fredag 12-07-2019 12:00 i uge 26 til uge 28
Projektorienteret praktikforløb - Reeksamen: Aflevering (SI)

Mandag 12-08-2019 08:15 - Fredag 23-08-2019 17:00 i uge 33 og uge 34
Projektorienteret praktikforløb - Reeksamensperiode (SI)